Wonend in It Pakhûs krijgt iedere bewoner de mogelijkheid mede vorm te geven aan een eigen thuis. Dit doet hij/zij met inspiratie vanuit welk niveau dan ook, met of zonder gediagnosticeerde beperking, al dan niet bewust. Wat de ene bewoner niet kan, vult de ander aan. We zoeken met elke bewoner mee naar wat voor hem/haar belangrijk is om het huis tot zijn/haar thuis te maken.

Beneden zijn de gezamenlijke ruimtes bestaande uit o.a. een woonkamer, werkkamer, waskamer, (miva) wc’s, voorraadkamer enz.

Op de begane grond en de eerste verdieping heeft elke bewoner een eigen appartement met een zit/slaapkamer, een badkamer met wc/douche en een keukenblok. De inwonende medewerkers hebben hun eigen appartement op de tweede verdieping.

Aan de voorkant van het huis ligt een dierenweide die bij It Pakhûs hoort. Daar lopen onze 3 geitjes en verblijven onze konijnen. Er zijn plannen voor  een moestuin, waar we onze eigen groente gaan verbouwen. Dit geheel zal door bewoners van It Pakhûs en mensen in de dagbesteding worden bewerkt en onderhouden.

wonen-zorg

Gescheiden Wonen en Zorg

Woonproject It Pakhûs is een zeer kleinschalige instelling, waar wonen en zorg gescheiden is. Huur, servicekosten en voeding worden betaald vanuit de uitkering die bewoners ontvangen. Er kan huursubsidie worden aangevraagd, omdat elk appartement een eigen huisnummer heeft.

De zorg wordt betaald vanuit een PGB (Persoons Gebonden Budget) van de bewoner. Onze doelgroep bestaat uit mensen met een WLZ indicatie VG 4 t/m 6. Daarnaast kijken we of iemand in de groep past. Mensen met een indicatie Beschermd Wonen vanuit de WMO kunnen altijd contact opnemen om samen te kijken of It Pakhûs voor hen geschikt is om te wonen.

Kom gewoon eens kijken. Drinken we met elkaar een bakje koffie.

Fijn als je van te voren even belt.